[email protected] / +31 (0) 85 060 88 44

“Atlas Networks verbindt de diverse betrokkenen in een project op een natuurlijke manier met elkaar: nuchter, pragmatisch en oplossingsgericht.”

 

Jaco Mazier, manager Allinq

Vervangen defecte doplas in Zwolle

 

Opdrachtgever

Allinq

Periode

Juli 2020

 

De opdracht 

Allinq is specialist in telecominfrastructuur. Deze gerenommeerde speler in de telecomwereld is al jaren een belangrijke en gewaardeerde opdrachtgever van Atlas Networks. Voor de vervanging van een defecte doplas heeft Allinq de hulp ingeschakeld van Atlas Networks. 

 

Minimale klantverstoring

Om glasvezelkabels ondergronds met elkaar te verbinden wordt gebruik gemaakt van een zogenoemde doplas GCO. Hierin kunnen de glasvezels aan elkaar gelast worden met speciale lasapparatuur. Door veroudering met kans op falen moest de doplas preventief vervangen worden. Het risico dat een complete woonwijk anders gedurende langere tijd zonder internetverbinding zou komen te zitten was groot. Tegelijkertijd betekent het vervangen van de doplas dat er hoe dan ook een klantverstoring optreedt. Voor Atlas Networks was het de uitdaging om deze klantverstoring te minimaliseren. Dit hebben we onder andere opgelost door klanten vroegtijdig te laten informeren en de werkzaamheden ’s nachts uit te voeren. Het netwerk was hierdoor alleen tussen 0:00 en 4:00 uur uit de lucht.

 

Natuurlijke verbinder

Een complexe operatie als het vervangen van een doplas vereist een dynamisch samenspel tussen verschillende partijen. Als spelverdeler heeft Atlas Networks de diverse betrokkenen met elkaar verbonden.

 

Jaco Mazier (manager Allinq): “Atlas Networks verbindt de diverse betrokkenen in een project op een natuurlijke manier met elkaar: nuchter, pragmatisch en oplossingsgericht. Het resultaat hiervan is zichtbaar in de hoge kwaliteit van opleveren.”

 

 

Bekijk volgende project

Ervaar de regelkracht van Atlas Networks

 

Neem contact met ons op