[email protected] / +31 (0) 85 060 88 44

Ontdek onze bewezen aanpak met overzichtelijke processtappen

Onze diensten

 

Geen traject is vergelijkbaar. Atlas Networks denkt graag mee in mogelijkheden. Van een individuele oplossing tot volledige ontzorging bij de aanleg van datanetwerken en glasvezelverbindingen.

 

Wij fungeren als verlengstuk van de engineeringsafdeling van onze partners, of begeleiden het volledige traject van begin tot eind voor netwerkeigenaren.

 

Advies en ontwerp

Op basis van de klantvraag maken we een globaal ontwerp van de route en inrichting van het te realiseren netwerk. We denken graag mee als het complex wordt, buiten de gebaande paden als dat nodig is. We verkennen de verschillende mogelijkheden in detail en brengen een bezoek op locatie. We analyseren de resultaten en adviseren over de beste oplossing.

 

Na overeenstemming met onze opdrachtgever werken we het ontwerp in meer detail uit. Dit noemen we detailengineering en resulteert in een werktekening. Deze werktekening vormt de blauwdruk voor de realisatie van het project.

 

De voordelen

  • Vooraf brede verkenning mogelijke oplossingen
  • Heldere blauwdruk voor uitvoering
  • Grip op projecten

 

Realisatie(begeleiding)

Aan de hand van de werktekening worden de grondwerkzaamheden voorbereid. Zoals het aanvragen van de benodigde vergunningen bij gemeenten, overleg met landeigenaren op het platteland, of winkeliers in stadscentra. Ook bestellen we de benodigde materialen voor de grondwerkers.  De benodigde informatie bundelen we in een zogenoemde uitvoeringsmap. Aan de hand hiervan instrueren we de uitvoerder en begeleiden het project tijdens de realisatie.

 

Een hoog opleveringsniveau is kenmerkend voor Atlas Networks. Dit blijkt onder andere uit materiaalkeuze van binnenkabels, (las)techniek, geuldiepte en de afwerking (gas- en waterdicht). Dit garandeert een lange levensduur. Door proactieve en transparante communicatie gedurende onze projecten naar onze opdrachtgevers is de kans op onverwachte uitloop van werkzaamheden, of budgetoverschrijdingen minimaal.

 

De voordelen

  • Nauwkeurige coördinatie
  • Hoog opleveringsniveau
  • Proactieve en transparante communicatie

 

Revisieverwerking

De praktijk blijkt soms wat weerbarstiger dan de papieren werktekening. Soms is de bedachte route door omstandigheden niet volledig realiseerbaar. Dan dient er geïmproviseerd te worden. Na uitvoering controleren we daarom de oplevering en passen eventuele wijzigingen aan in de werktekening. Vervolgens zorgen we ervoor dat deze aanpassingen correct worden vastgelegd in de openbare registers van het Kadaster.

 

Voor de revisieverwerking werken we nauw samen met een partner in India. Stuk voor stuk hoogopgeleide engineers, maar inzetbaar voor een fractie van de kosten in Nederland.

 

De voordelen

  • Zorgvuldige vastlegging van wijzigingen
  • Snelle naregistratie bij Kadaster
  • Scherpe tariefstelling door partnership in India

Ervaar de regelkracht van Atlas Networks

 

Neem contact met ons op