inf[email protected] / +31 (0) 85 060 88 44

“Het oplossende vermogen van Atlas Networks bij niet-standaard vraagstukken is groot. Bij complexe glaskabelreconstructies werken we dan ook al jaren tot volle tevredenheid samen.”

 

Diesmer Liewerink, manager Allinq

Ontwerp en migratie glasvezel in Amsterdam-Oost

 

Opdrachtgever

Allinq

Periode

Mei t/m oktober 2019

Omvang

23 buitenkabels

 

 

De opdracht

Allinq is specialist in telecominfrastructuur. Deze gerenommeerde speler in de telecomwereld is al jaren een belangrijke en gewaardeerde opdrachtgever van Atlas Networks. Voor een project in Amsterdam-Oost is Atlas Networks gevraagd om het ontwerp voor de verlegging van de glasvezelkabels te maken en de migratie hiervan te begeleiden. 

 

Verplaatsing invoeringen en verdelers

Het gebouw van de wijkcentrale in Amsterdam-Oost is gedeeltelijk verkocht door de netwerkeigenaar. Dit betekende dat een deel van de invoeringen en verdelers moest worden verplaatst. Als gevolg hiervan dienden de aansluitingen te worden verlegd. Een buitengewoon uitdagend project vanwege de ligging van de wijkcentrale in een druk stadscentrum met veel verkeer en zelfs een trambaan. Deze omstandigheden vroegen om een doordachte aanpak. Bovendien was de doorlooptijd van slechts drie maanden enorm ambitieus. “Maar, hoe complexer het project hoe sneller ons hart begint te kloppen,” glimlacht Pieter-Bas Visser, engineer bij Atlas Networks.

 

Goede voorbereiding is het halve werk

Een gedegen voorbereiding is essentieel voor een soepel verloop van de uitvoering. Veel aandacht is in de voorbereidingsfase uitgegaan naar het maken van heldere verkeersplannen, het aanvragen van vergunningen en het afstemmen met onder andere de gemeente, bewoners en andere belanghebbenden zoals nutsbedrijven. Ook is er in een project van deze omvang altijd wel sprake van onvoorziene omstandigheden. Door de aanwezigheid van een bankkantoor was het in verband met geldtransporten bijvoorbeeld niet mogelijk om op alle werkdagen graafwerkzaamheden uit te voeren. Hiermee moest in de uitvoeringsplannen ook rekening worden gehouden. 

 

Begeleiding civiele werkzaamheden

Na een voorbereidingstijd van drie maanden kon worden gestart met de civiele werkzaamheden. Atlas Networks heeft de projectleiding voor de migratie en de aanleg van het nieuwe tracé verzorgd.

 

Diesmer Liewerink (manager Allinq): “Dankzij de goede voorbereiding en de proactieve en transparante communicatie van Atlas Networks bij de migratie kende het project ondanks alle uitdagingen een voorspelbaar verloop.” 

 

Revisieverwerking

Bij oplevering zijn de aanpassingen geregistreerd in de openbare registers van het Kadaster, zodat ook in de toekomst weer veilig gewerkt kan worden.

 

 

Bekijk volgende project

Ervaar de regelkracht van Atlas Networks

 

Neem contact met ons op